Nieuws

markt1

Gezocht: eetkraam (mei 2023)
We zijn nog op zoek naar een nieuwe eetkraam voor op onze markt. Maak je soep, gebak, belegde broodjes en/of koffie? Meld je svp aan bij de gemeente Utrecht, afdeling markten, voor een standplaats op de boerenmarkt Utrecht.

Einde Jo’s eetkraam (juni 2021)
Helaas is de eetkraam van Jo gestopt. Jo, en Myrthe, bedankt voor alle energie die jullie erin hebben gestopt, en natuurlijk bedankt voor al het lekkers!
Wie volgt hen op?

Paddestoelenkraam (mei 2021)
En nog een nieuwe kraam op de boerenmarkt: de paddestoelenkraam! Dat moet u proeven!

Nieuwe kraam met schapenkaas (april 2021)
Freek van de kooihoek heeft ons verlaten, hij is met pensioen gegaan. We hebben op een leuke manier afscheid van Freek genomen, met veel taart, gezang en kado’s.
Tegelijkertijd hebben we gelukkig een nieuwe kaaskraam mogen verwelkomen: Schapenlekkers, de schapenkraam van Annemiek en Peter.

Corona: markt gaat door
Gelukkig kan de markt door gaan, ondanks corona. Wel vragen we iedereen om rekening te houden met de gevraagde maatregelen (zie eerste pagina: home) en de aanwijzingen van de gemeente. De gemeente heeft borden met aanwijzingen geplaatst op de markt.

Einde RaspberryMaxx (januari 2020)
Het bedrijf is gestopt en  zo ook de kraam op onze markt. Heel erg jammer natuurlijk.

Nieuwe kraam: Healthy Jo (november 2019)
Vanaf vrijdag, 8 november, begint de biomarkt een nieuwe kraam, waar onze eigen producten zullen worden omgetoverd tot heerlijke gerechtjes. Belegde broodjes, soep, zoete heerlijkheden. Én heerlijke echte goeie koffie,cappuchino en thee. Gemaakt en gepresenteerd door jolanta van healthy jo. Er komt ook een overdekte kraam met zitplaatsen bij. Om even rustig te kunnen genieten van al ons lekkers. Er komen ook recepten te liggen die jullie mee kunnen nemen naar de desbetreffende kraam om het gerecht direct ook thuis te kunnen maken.
Komt allen!

Het plein is af  (juli 2019)
Jaren op gewacht, maar eindelijk zijn de verbouwingen rond het plein en de herinrichting van het plein afgerond. Daarmee is er een einde gekomen aan de overlast van stof, stank en herrie van de werkzaamheden. Ook kunnen we nu weer onze eigen plek in nemen en staat u, klant, niet elke week voor een nieuwe verrassing: waar is mijn kraam!?
Nu het plein af is kunnen we ook weer actief op zoek naar nieuwe kramen die een aanvulling op het bestaande assortiment zijn. U hoort ervan.

Nieuwe plein bestrating (februari 2018)
Binnenkort gaat het marktplein weer op de schop. Nu komt dan eindelijk de nieuwe bestrating (de mozaiekvloer). Gelukkig lijkt het erop dat we niet naar een ander plein hoeven te verhuizen. We kunnen gewoon op het Vredenburgplein blijven, maar dit betekent wel dat u soms even moet zoeken naar uw geliefde kramen omdat de opstelling van onze markt over het plein verschuift al naar gelang de vorderingen van het aanbrengen van de nieuwe bestrating.
We verwachten dat het project in het najaar is afgerond (fingers crossed)!

Oogstmarkt 2017
Vrijdag 13 oktober is er weer oogstmarkt, met een pompoenenproeverij en nog veel meer lekkers.

Naar een verpakkingsvrije boerenmarkt.
(sept 2016)

Naai zelf je groente bewaarzakjes en broodzakken, op de Biologische Boerenmarkt Utrecht onder begeleiding van Consuminder coach Arland Swaak

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Wat mooie oude lapjes stof,  een naaimachine en natuurlijk wat tijd, zijn de simpele ingrediënten om je eigen groente bewaarzakjes of broodzakken te maken. Daarnaast zijn er ook bijenwasdoekjes te verkrijgen om uw kaas in te verpakken. Zo bespaar je gemakkelijk op plastic- en papieren zakjes en dus scheelt dat veel afval!

Je kan er verder niet meer om heen. Loop je een supermarkt binnen, dan word je overspoeld door een veelvoud aan verpakkingsmateriaal waar producten in verpakt zitten. Geen wonder dat er dan ook een nieuwe beweging ontstaat als verpakkingsvrije winkels. Helaas heeft deze het in Utrecht niet gered.

Bij ons op de Boerenmarkt Utrecht, kan je als je wilt, al je groente onverpakt mee krijgen. De producten die van ons land komen zijn simpelweg niet verpakt geweest en geven we graag zo aan de klant mee. Dit natuurlijk alleen als de  bewaarbaarheid van het product gegarandeerd blijft. Maar met je eigen stoffen zakjes en af en toe een potje heb je eigenlijk niets anders meer nodig.

Om klanten hierbij te helpen hebben we 30 September daarvoor een volledig ingerichte kraam met naaimachines, stof en alles wat je nodig hebt. Consuminder coach Alrand zal dit gedurende de dag begeleiden. Ook is er de mogelijkheid als u niet zo handig bent met de naaimachine en zuinig bent op uw handen dit geheel kosteloos voor u te laten doen.
Om de gezelligheid nog wat te vergroten is er live muziek aanwezig en een terrasje voor een kopje koffie met gebak.
Dus kom vrijdag 30 september naar de biologische boerenmarkt Utrecht, op het Vredenburgplein, van 10.00 to 18.00 uur.

Tijdelijke verplaatsing boerenmarkt?(aug 2016)
De verbouwing van het Vredenburgplein vordert gestaag. Als laatste zal de bestrating en inrichting van het plein ter hand worden genomen. Dat kan betekenen dat de markt tijdelijk verplaatst wordt. Waarschijnlijk zal dit begin 2017 plaatsvinden. Waar we heen gaan is nog niet helemaal duidelijk. Misschien het Paardenveld, of Sintjanskerkhof, en dat voor de duur van minimaal 3 maanden. We houden u op de hoogte!

Ontwikkelingen (september 2015)
Er wordt nog steeds flink gebouwd en gesloopt op het Vredenburgplein. Helaas geeft dat af en toe wel wat overlast voor onze markt. Op dit moment staat er een schutting bij de V&D ingang van hoog-catharijne, daardoor heeft onze koeienboer Gerard, van Ravenswaard, een andere plek gekregen, midden op het plein. De slager staat nog aan de wegkant, tegenover drogisterij Douglas.

Annemieke’s Pluktuin(4 maart)
Wat kan de winter soms lang duren! Maar eindelijk is ze erweer met biologische tulpen. Ook is er sinds kort een kraam met italiaanse olijfolie. Deze kraam heeft nog geen vaste plek, dus soms is het een beetje zoeken, maar zeker de moeite waard.

Feest op de markt bij presentatie boerenmarktwebwinkel (13 september)
Onder het motto ‘lekker van dichtbij’ neemt de wethouder de eerste online bestelling met oogst van het boerenland in ontvangst. De biologische boeren hopen met dit web-initiatief het inkopen van biologische eten van dichtbij voor de Utrechtenaren makkelijker te maken. Niet in de rij voor de kraam, maar vanuit je stoel boodschappen doen en snel afhalen op de markt, scheelt voor een hoop (drukbezette) mensen tijd.
Ter gelegenheid van de feestelijke opening organiseert de Biologische Boerenmarkt op 13 september tussen 10 en 18 uur een gratis proeverij voor bezoekers. Tussen de kramen van de Raatakker en Bakkerij Koekie kunnen bezoekers bij het afhaalpunt proeven en kennismaken met Locafora. En als extra verrassing kunnen bezoekers zelf hun eigen broedmandje vlechten. Wie zich inschrijft voor de webwinkel krijgt bovendien een gratis proefpakketje mee naar huis.

Kom en win een diner voor 2!
Met een speciale promotie aktie willen we de biologische boerenmarkten in het zonnetje zetten. Voorafgaand aan het weekend Lekker-naar-de-Boer zijn er twee speciale aktieweken. Op de boerenmarkt Utrecht kunt u op vrijdag 14 en vrijdag 21 juni speciale aktiekaarten krijgen bij aankoop van een biologisch product. Hiermee maakt u kans op een diner voor 2 personen of een biologisch kookboek.
Aan deze actie doen ook andere boerenmarkten mee zoals: Almere, Amstelveen, Ridammerhoeve, Arnhem, Apeldoorn, Maastricht, Sittard, Nijmegen, Tilburg, Zutphen en Zwolle!

Lekker naar de boer
Ook enkele van onze boeren doen mee met de landelijke open dagen biologische landbouw, oftewel lekker naar de boer. Op zaterdag 22 juni bent u welkom op zorgboerderij Thedinghsweert, op zondag 23 juni bent u welkom op Tuinderij de volle grond en beide dagen kunt u terecht bij geitenboerderij de groote stroe.
Meer info vindt u op www.lekkernaardeboer.nl

Lentemarkt op vrijdag 17 mei
We hebben er dit jaar lang op moeten wachten, maar nu barst de lente in alle hevigheid los, ook op de tuinderijen en boerderijen natuurlijk. We willen u graag laten meegenieten van al dat moois en lekkers. Daarom organiseren we op vrijdag 17 mei de Lentemarkt, met lekkere recepten en aanbiedingen.
Klik hier voor het persbericht.
De recepten vindt u binnenkort op deze website, en op onze facebookpagina.

Biologische bloemen (april 2013)
Precies wat er nog miste op onze markt, biologische bloemen. Eindelijk durf ik weer eens een bosje bloemen mee naar huis te nemen. Er zijn volop tulpen, allerlei prachtige rassen, eerst nog uit de kas, maar nu ook al van de koude grond! Doen!

Binnenkort nieuw logo (april 2013)
Achter de schermen is er de laatste tijd hard gewerkt aan een nieuw logo. Waarom een nieuw logo denkt u!? Het is de bedoeling dat het nieuwe logo meer uitstraalt van wie en wat we zijn en wat we doen. Wij zijn de boeren die elke week met onze verse, mooie producten naar de stad komen. Mooie producten die stuk voor stuk als delicatessen zijn te beschouwen. Die producten en het verhaal erachter, van de totstandkoming, de groei, het platteland, willen we ook door middel van het nieuw logo herkenbaar maken.

Paasrecept
Voor pasen hebben we ook weer lekkere recepten samengesteld voor u. Kijk snel onder het kopje recepten. En klik hier voor de paasaanbiedingen!
De boeren van de boerenmarkt Utrecht wensen u een vrolijk pasen!

Kerstrecept
We hebben een heerlijk kerstrecept voor u samengesteld, kijk snel onder het kopje “recepten”.
Natuurlijk hebben we ook weer allerlei aanbiedingen voor u samengesteld.
Klik hier.

Winnaars (17-10-2012)
En jawel, de prijsvraag heeft 2 winnaars opgeleverd, die beiden reeds het mooie kookboek in ontvangst hebben mogen nemen, blije gezichten!

Week van de Smaak (19-09-1012)
Het ene feest is nog niet geweest of het volgende komt er al weer aan. Op vrijdag 5 oktober is het feest op de boerenmarkt ivm de Week van de Smaak. Wij pakken uit met thuiskok Renate Horenova, die op basis van onze mooie producten lekkere hapjes voor u gaat klaarmaken!

Verloop oogstmarkt (19-09-2012)
De oogstmarkt was een redelijk succes, iets minder dan we verwacht hadden, want wat viel het weer tegen! Wind, regen, kou, dat bevorderde de sfeer niet. De zitjes met strobalen werden nat, de muzikanten stonden in de regen te spelen, het terrasje bij de koffiebus van Roos bleef leeg. Jammer natuurlijk. Maar toch hebben we veel nieuwe gezichten gezien op de markt. Mensen hadden over de oogstmarkt gelezen in de krant of op internet en kwamen een kijkje nemen. Ook hebben veel mensen meegedaan aan de prijsvraag (loopt nog tot eind september). En de recepten op basis van de aanbiedingen van de markt vonden ook gretig aftrek. De vierkante opstelling van de marktkramen levert altijd veel enthousiaste reacties op van klanten, veel gezelliger.

Oogstmarkt (14-09-2012)
Op vrijdag 14 september is er OOGSTFEEST op de boerenmarkt, met speciale aanbiedingen en… als het weer het toelaat, gaan we weer in het vierkant staan, wel zo gezellig natuurlijk!!! Klik hier voor de aanbiedingen.

Vrijdag 17 augustus is iedereen er weer!
De afgelopen weken waren de Bourgondiërs er helaas niet. Dat was niet vanwege de vakantie maar omdat zij motorpech hadden. Maar nu schitteren zij weer met hun heerlijke slowcooking.

Vakantie: alleen de slagers zijn nog tot en met 10 augustus op vakantie.

Vakantie (18-07-2012)
Wie zijn er in ieder geval wel de hele vakantie: tuinderij de volle grond, ravenswaard, de kooihoek, de goede vissers, mevrouw bakker (koffie), ravenswaard en geitenboerderij de groote stroe.
De groene kadowinkel is op vakantie van 9 tot en met 27 juli. Vrijdag 3 augustus is zij weer op de markt.
Thedingsweert is ook op vakantie. De slagers gaan volgende week voor 3 weken op vakantie.
Bakker Koekie is weer terug van vakantie.

Lekker naar de boer! Open dagen 23 en 24 juni.
Wilt u weten waar uw eten vandaan komt, of gewoon eens een dagje naar de boerderij. Kom dan naar de open dagen van Thedingsweert op 23 juni, of van Geitenboerderij de groote stroe/stroese dame op zondag 24 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Ook Tuinderij de Volle Grond en RaspberryMaxx, hebben open dag.

Raspberry Maxx nu 1x per maand(20 juni 2012)
Mooie aanwinst voor de boerenmarkt: Raspberry Maxx komt nu vast op de markt, zij het slechts 1x per maand en wel op de 3e vrijdag vd maand.

Cappuccino bij Roos (12 april 2012)
Nieuw op de boerenmarkt is de koffiekraam van Roos. Hier kunt u terecht voor een lekker kopje koffie, cappuccino, espresso of warme chocolademelk, eventueel met een lekker stuk cake. Moe van het shoppen, dan naar Roos voor een oppepper.

Boerenmarkt Utrecht in foodmagazine Delicious (21 mrt 2012)
Heeft u het maartnummer van het foodmagazine Delicious al gezien? Daar staat een reportage in over onze boerenmarkt, met veel mooie foto’s en goeie verhalen. Daar zijn we uiteraard erg blij mee

Kerstmarkt (11 dec 2011)
Natuurlijk hebben we weer een speciale kerstmarkt dit jaar. Als het weer het toelaat gaan we weer in een andere opstelling staan. Verder zijn er allerlei aanbiedingen voor een heerlijke kerstmaaltijd en kunt u genieten van een glaasje glühwein. Natuurlijk is ook de frambozenkraam van Raspberry Maxx er weer. Kom ook!

Week van de Smaak (12 sept 2011)
Vrijdag 7 oktober is het weer zover en vieren we de Week van de Smaak. Dit jaar is het thema boerenkaas en boerenzuivel.
Wij willen het dit jaar weer extra feestelijk maken door de opstelling van de kramen te veranderen. We gaan weer in het vierkant staan. Hierdoor creeëren we onze eigen sfeer. In het midden van het onstane plein komt er een koffiekraam (Boot coffee), met lekkere espresso en cappuccino. Ook komt er een kraam met broodjes, natuurlijk met boerenkaas!
Dus kom lekker langs en geniet.

Markt gaat door (21 juli 2011)
Tijdens de vakantieperiode gaat de markt gewoon door. Wel kan het zijn dat er af en toe één of meerdere kramen ontbreken, maar de basisproducten (groente, brood, zuivel) zijn altijd aanwezig.

Lekker naar de boer: open dagen biologische landbouw
Dit jaar doen mee:
18 juni: Zorgboerderij en bakkerij Thedinghsweert

De open dag bij Geitenboerderij en kaasmakerij de groote stroe of te wel:
stroese dame is AFGELAST.

Paasmarkt
Goede Vrijdag 22 april is er weer een gezellige paasmarkt. Natuurlijk hebben we weer extra kramen uitgenodigd. In ieder geval komt er een biologische poffertjeskraam en de bekende biologische frambozenkraam van Raspberry Maxx.
We hopen dat het lukt om de kramen weer in een vierkant te zetten zoals we dat ook deden met de jubileummarkt, dat was een groot succes.
Verder hopen we op mooi weer en veel gasten. Tot ziens.

Kerstmarkt
De markt op 24 december, net voor kerst, gaat in ieder geval door! Maar kom op tijd, want de spullen zijn vaak snel uitverkocht en het kan zijn dat we een uurtje eerder stoppen met de markt, dus om 17.00 uur ipv 18.00 uur. We houden u natuurlijk op de hoogte!

Oktober: Nieuwe kraam
Er is alweer een nieuwe kraam op de markt. Een kraam met rawfood/superfood. Zeker de moeite waard om te gaan kijken!

September: Geslaagd feest
De experimentele opstelling op 24 september was een groot succes. Door de kramen in het vierkant op te stellen konden we een soort plein in het midden creëeren, zo had je mooi overzicht over het fantastische aanbod. Renata maakte lekere hapjes die een ieder zich goed liet smaken. De muziek en de draaimolen maakten de boel echt gezellig.

24 september week van de smaak 
Zoals beloofd komt thuiskok van het jaar 2008 Renata Horenova bij ons koken op de markt. Allemaal lekkere hapjes die u kunt proeven. En er is een smaaktest. Wie raadt het meeste ingrediënten in een gerecht. Er valt wat te winnen!!
Het geheel wordt omlijst met muziek, er is een draaimolen voor kinderen en er zijn extra kramen. Natuurlijk is Raspberry Maxx er weer met heerlijke frambozenspullen en een kraam met lekkere shitakes.
Kom ook en feest mee!

Lekker naar de boer: open dagen biologische landbouw
Dit jaar doen mee:
12 juni: Zorgboerderij en bakkerij Thedinghsweert
13 juni: Geitenboerderij en kaasmakerij de groote stroe of te wel:
stroese dame

Week van de smaak en 20 jarig bestaan boerenmarkt
In september is het weer Week van de Smaak. Wij doen natuurlijk weer mee. Wij organiseren allerlei activitieten op vrijdag 24 september. Mooie prijzen! Later meer nieuws.

Slagers Pals en van de Zande
Zoals u wellicht gemerkt heeft is onze markt versterkt met een nieuwe slager. Dus voor een goed en eerlijk stukje vlees kunt u daar terecht.

Nu: met Ingrid
Nieuw op de markt is onze biologische kruidenier, MDAMA, oftewel Ingrid. Zij staat op de markt met droogwaren en heerlijke vers gefrituurde noten en vruchten. U moet het echt geproefd hebben om het te geloven, zo lekker.

Juni 2009

Op 6 en 7 juni zijn er weer open dagen op de biologische landbouwbedrijven. Geitenboerderij de groote stroe doet dit jaar in ieder geval weer mee op zaterdag 6 juni. En wist u dat zij zijn uitgeroepen tot “held van de provincie Gelderland” ! Een reden te meer om het bedrijf te bezoeken en de overheerlijke geitenkaas te proeven.

*********************************************************************

Aprili 2009

Helaas is natuurslagerij Rob Rijks weer van de markt verdwenen, hij staat nu in Weesp op de markt.
Wij zoeken nog een nieuwe slager voor de markt.

*********************************************************************

December 2008

Kerstmarkt en vakantie.

Vrijdag 19 december is er weer de jaarlijkse kerstmarkt op de boerenmarkt. Natuurlijk kunt u zich weer warmen aan een gratis glaasje gluhwein, of warme appelsap. Ook zijn er weer diverse aanbiedingen (binnenkort komt er een flyer met de aanbiedingen en deze komen ook hier op de website te staan). De populaire kraam van Raspberry Maxx, met heel veel frambozenproducten heeft gevraagd om op de kerstmarkt te mogen staan.

De kerstmarkt is gelijk de laatste marktdag van het jaar voor ons. De markten van 26 december (2e kerstdag) en 2 januari vervallen. Wij zien u graag weer terug op vrijdag 9 januari 2009.

*********************************************************************

November 2008

Nieuw op de boerenmarkt: Elfi Toys

Elfi Toys verkoopt eerlijk speelgoed en fair trade artikelen. Speelgoed met een verhaal. Zo verkopen wij o.a. houten eco-speelgoed uit Bosnië-Herzegovina en speelgoed van kleinschalige bedrijfjes uit Brazilië en Sri Lanka. Verder swingende cd’s met wereldmuziek, en een collectie coöperatieve bordspellen. Graag denken we met u mee voor uw fair trade kerstpakket. Informeer naar de mogelijkheden. Kom vrijdag langs op het Vredenburgplein en laat u verrassen!
*********************************************************************

Oktober 2008

Het begint weer kouder te worden, maar wij van de markt laten ons natuurlijk niet kennen! U toch ook niet? kom ons een bezoekje brengen op vrijdag ergens tussen 10:00 en 18:00u op het Vredenburgplein.

Nieuw: Geitenmelk bij Harry van de Groote Stoe. Natuurlijk heeft hij ook alle soorten lekkere “Geitekaas!!” Nu het kouder wordt heeft Freek van de Schapenboerderij de Kooihoek naast zijn overheerlijke kaasjes, flink uitgepakt met schapenvelletjes in alle kleuren en zachtheid, bijvoorbeeld lekker voor in de stoel, onder de voeten of voor de kachel. De raadakker heeft een prachtig uitgebreid assortiment aan paddestoelen.

En nu we de eerste nachtvorst hebben gehad: Er zijn weer SPRUITJES !!

Tot ziens op de boerenmarkt.

*********************************************************************

Augustus 2008

Op de markt is goed te merken dat de zomer vakantie op een einde aan het lopen is. Zowel de vaste klanten als ook de producenten hebben allemaal hun vakantie genoten en iedereen is weer van de partij!

De Raatakker heeft deze week de eerste raapstelen. De kooihoek heeft een overheerlijke honing tijm kaas uit Spanje. En Ravenswaard kan het niet laten om naast hun overheerlijke kazen, de afdeling van de droogwaren steeds verder uit te breiden.

Bent u opzoek naar iets bijzonders? Kom dan snel eens een kijkje nemen en lekker proeven op de markt!

*********************************************************************

Op 21 en 22 juni worden de jaarlijkse biologische opendagen georganiseerd. Overal in het land kunt u een bezoek brengen aan biologische boerderijen en zorgboerderijen.

Ook de biologische boeren van de boerenmarkt Utrecht zitten niet stil. Breng dit weekend een bezoek aan de Groote Stoede Aardvlo of zorgboerderij Thedingsweert. U bent van harte welkom!

Meer weten over de deelnemende biologische boeren? Kijk op Biologica

*********************************************************************

Vrijdag 21 maart 2008 is er een gezellige PAASMARKT met allerlei heerlijke aanbiedingen.

Geiten boerderij “de Groote Stroe
Knoflook/basilicum Geitenkaas van € 18.- voor € 16,95/ kg
alle vlees-producten met 15% korting

Ravenswaard Kaas en Zuivel
Extra Belegen kaas van € 11,95 voor € 10,95 /kg

Bakkerij Thedinghsweert
heerlijk paasbrood met appel, kaneel,rozijnen en spijs van € 6,50 voor € 5,50

De Kooihoek schapenkaas
Extra Belegen kaas van € 19,50 voor € 15,=/ kg

Bakkerij Paul Koekie
Cranberry/Amandelcake voor € 4,20 st
Blauwschimmelkaas Quiche voor € 4,50

De Aardvlo Groente en Fruit
Venkel € 3,50 kg voor € 4,20 st Daslook € 0,90 bos
en meer aanbiedingen !

De Raatakker Groente en Fruit 
Uniek Paasassortiment van
7 soorten Paddestoelen en 7 soorten Sla

Natuurslagerij Rob Rijks
Het hele assortiment met 10 % korting

De Goede Vissers
Met MSC Keurmerk
Wilde Zalm (MSC) van € 3,50 voor € 3,= per ons
Handgerookte Zalm (MSC) van € 5,= voor € 4,50 per ons.

********************************************************

16 februari 2008
Sinds twee weken is Natuurslagerij Rob Rijks onze markt komen versterken. Hij staat met een vleesverkoopwagen op de markt, naast de groentenkraam van de Raatakker. Eindelijk is er weer vers vlees op de markt. Zegt het voort.

14 januari 2008
We hebben een nieuwe groentenkraam op de markt gekregen. Ravi en Teun van groentenbedrijf de Raatakker versterken de markt sinds 11 januari. Ad van de Goudsbloem heeft afscheid van de markt genomen ivm drukke werkzaamheden.

Ook is de Bijenkroeg van Aartjan vertrokken van de markt. We zijn nog op zoek naar een nieuwe droogwaren/delicatessen kraam, om de markt te versterken.

En heeft u de verse vis van de Goede Vissers al geproefd? Een wereld van verschil: duurzaamheid en kwaliteit!!

Kerstmarkt vrijdag 21 december
Vrijdag kunt u komen genieten van heerlijke glühwein, we hebben een draaimolen voor de kleintjes en er is speciaal voor de kerstmarkt een extra kraam met frambozenspecialiteiten.
Alle kramen hebben speciale kerstaanbiedingen.
Ook presenteren wij voor het eerst ons nieuwe logo, daarmee willen we de herkenbaarheid van onze markt vergroten, op het plein, maar ook in advertenties, flyers en persberichten. Samen met de nieuwe groene zeilen op de kraam proberen we met een duidelijker beeld naar buiten te treden. Vanaf nu zijn we dus herkenbaarder, netter en duidelijker aanwezig op het Vredenburgplein.

Tot ziens bij ons aan de kraam.

Maand van de boerenkaas
Oktober is de maand van de boerenkaas. Op de markt kunt u natuurlijk heel veel boerenkaas proeven en kopen. Deze maand is er ook wat te winnen. Bij aankoop van een stuk boerengeitenkaas krijgt u een sticker met een nummer. Hiermee maakt u kans op een boerenbedarrangement. Kijk voor deelname op www.boerenkaas.nl.

Boerenmarkt op tv Utrecht
Tijdens de week van de smaak zijn er tv opnames gemaakt. Op 12 oktober j.l. zijn deze uitgezonden bij TV Utrecht. Als u het gemist heeft kunt u het terugkijken via de website van TV Utrecht, uitzending gemist.

Week van de Smaak
De boerenmarkt doet ook mee met de week van de smaak met live cooking, een kaasproefwedstrijd en hopelijk komt ook topkok Pierre Wind zijn steentje bijdragen.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het viola da
gamba-kwartet “Contact maken en muziek”.
Komt u ook op vrijdag 28 september?

Geitenboerderij de groote stroe was bij op televisie te zien bij het programma “Llink in natura”. Als u het filmpje alsnog wilt zien kan dat op de website van de boerderij: www.degrootestroe.nl

Heeft u het gratis Utrechts magazine NL30 (mei 2007) gezien. Hierin is er speciale aandacht voor eten van de boerderij en uitgebreide informatie over de boerenmarkt Utrecht te vinden.

Voor meer info
Michiel Smits, biologisch dynamische tuinderij de Aardvlo
E: aardvlo@uwnet.nl
T: 030 2517707